Info

BLOCKFEST

Vuonna 2008 perustettu Blockfest kohosi lyhyessä ajassa Tampereen Tullinaukion klubimaisesta ympäristöstä Ratinaan ja aina Pohjoismaiden suurimmaksi hiphop-festivaaliksi. Tapahtuma tunnetaan mm. esiintyjiensä erikoistempauksista, ainutlaatuisen hyvästä tunnelmasta hyvien kulkuyhteyksien keskellä sekä siitä, että festari on myyty jokaisena järjestysvuonnaan loppuun jo ennakkoon.

Blockfestin tuorein kävijäennätys on oheistapahtumineen 75.500 ihmistä vuodelta 2019. Tapahtuma on viisinkertainen Vuoden festivaali -ehdokas Industry Awards -gaalassa.

Festivaalilla on aiempina vuosina nähty mm. Wu-Tang Clan, Snoop Dogg, Ice Cube, Nas, A$AP Rocky, Wiz Khalifa, Post Malone, Suicideboys, Migos, Lil Wayne, G-Eazy, Juice WRLD, Mobb Deep, Jaden Smith, Ferg, Big Sean, Tyga, T.I, Young Thug, Rick Ross, Ty Dolla $ign, Skepta, Bun B, Clipse, Tory Lanez, Talib Kweli ja Mac Miller. Lisäksi Blockfest on ollut tuomassa ensimmäisille Suomen yksittäiskeikoilleen nimiä Kendrick Lamarista The Weekndiin.

APPLIKAATIO

Blockfestin mobiiliappia päivitetään festivaalikauden aikana. 

ARVOT

Blockfest ei ole koskaan hyväksynyt rasismia eikä hyväksy sitä tulevaisuudessakaan. Tapahtuma on ensimmäisestä järjestysvuodesta lähtien noudattanut johdonmukaista linjaa pyrkien yhdistämään erilaisia ihmisiä esittelemällä hiphop-kulttuuria niin meiltä kuin maailmaltakin mahdollisimman monesta eri näkökulmasta. Pienestä lähtenyttä festivaalia järjestetään jalat maassa, edistämällä myös tasa-arvoa ja yhteisöllisyyttä, eri kulttuureita kunnioittaen.

Kymmenien tuhansien ihmisten joukossa hyvä festarihenki ja muiden kunnioittaminen on ensiarvoisen tärkeää. Meillä on nollatoleranssi väkivaltaa ja aggressiivista käytöstä kohtaan. Huomioithan festarille saapuessasi oman viihtymisesi lisäksi myös muiden viihtyvyyden. Hiphop-kulttuuri yhdistää ihmisiä ikään, sukupuoleen, kulttuuritaustaan, uskontoon tai pinnallisiin seikkoihin katsomatta, EI erottele tai syrji.

CASHLESS

Blockfest on ollut täysin cashless-festivaali vuodesta 2017 lähtien. Käytät rannekettasi alueella tapahtuvaan maksamiseen sekä sisäänkäyntiin. Lisätietoa päivitetään festivaalikauden aikana. 

EHDOT

Luethan Blockfest 2020 -ehdot täältä

ESTEETTÖMYYS 

Blockfestin esteetön sisäänkäynti tapahtuu Laukonsillan kautta, lipputyypistä riippumatta. Liikuntarajoitteisten ja muiden välttämätöntä avustusta tarvitsevien avustajat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi. Avustajan ja avustettavan on tällöin saavuttava sisäänkäyntiportille samaan aikaan. Avustajat saavat samanlaisen rannekkeen, kuin avustettavat.

Varauduthan myös esittämään avustajakortin tai muut tarvittavat dokumentit portilla. Pyörätuoliasiakkaille on Ratinan päästadionilla oma varattu tila ja sinne ostettava lippu on normaali peruslippu (tai halutessaan Flex; huomioithan kuitenkin että mikäli tarvitset avustajaa, joudut käymään Laukontorin sisäänkäynnillä). Muilla lavoilla ei ole korotettua katsomoa.

EVÄÄT & VIRVOKKEET

Festivaalialueelle on mahdollista tuoda 0,5 litran tyhjä muovipullo. Alueelta löytyy kaksi eri vesipistettä. Tämän lisäksi myymme vesipulloja myös alueen baareissa sekä ravintolakojuissa.

Omien alkoholijuomien tai muiden nesteiden, tölkkien tai purkkien tuominen alueelle on ehdottomasti kielletty. Blockfesteilla on nollatoleranssi sääntöjen rikkomista vastaan ja järjestyksenvalvojalla on oikeus tarvittaessa poistaa ranneke.

Voit tuoda alueelle myös pientä purtavaa näin halutessasi. Huomioithan kuitenkin, ettei Blockfest ole piknik-tyylinen tapahtuma. Porttien aukeamisesta lähtien sinua palvelevat laajat anniskelualueet sekä monipuolinen ravintolamaailma. Teemme poikkeuksia isompien eväiden suhteen vain, mikäli voit todistaa tarpeen erityisruokavalioon esimerkiksi lääkärintodistuksella.

FESTIVAALIALUE

Tapahtuma-alueen muodostavat Tampereen ydinkeskustassa sijaitseva Ratinan stadion sekä luonnonkaunis Ratinanniemi. Festarialueelta löytyy kolme esiintymislavaa, joista suurin stadionilla. Kävijöitä palvelevat monipuolinen ravintolamaailma, laadukkaat anniskelualueet sekä oheisohjelmaa tarjoavat myyntikojut.

IKÄRAJA

Blockfest on täysi-ikäisille suunnattu kaupunkifestivaali, jonka ikäraja on 18. Alaikäiset eivät pääse tapahtumaan edes aikuisen seurassa. Henkilöllisyys on todistettava kuvallisella henkilökortilla, ajokortilla tai passilla taikka viranomaisen myöntämällä muulla luotettavalla kuvallisella asiakirjalla.

KAMEROILLA KUVAAMINEN

Voit tuoda alueelle kännykän, pienen automaattikameran, kevyen polaroid-kameran tai Go Pron. Valokuvaaminen kaupalliseen käyttöön ei ole sallittua ja järjestyksenvalvojilla on oikeus rajoittaa kuvausta esimerkiksi artistin pyynnöstä. Kuvauskopterilla kuvaaminen on kiellettyä Blockfesteilla sekä Ratinan alueella. 

Järjestelmäkamerat, videokamerat, ääninauhurit, kuvauskopterit ja selfietikut eivät puolestaan ole sallittuja.

KIELLETYT ESINEET

Järjestelmäkameroiden, videokameroiden, nauhurien ja selfietikkujen lisäksi kiellettyjä esineitä ovat mm. sateenvarjot, tölkit, pullot, purkit, alkoholijuomat, huumeet, sähkötupakan nestepullot, kylmäkallet ja muut ylimääräiset säiliöt, retkituolit, radiopuhelimet, terä- tai ampuma-aseet ja muut vaaraa aiheuttavat esineet tai välineet.

Mikäli sinun on välttämätöntä tuoda alueelle lääkkeitä tai sairauteen liittyviä apuvälineitä, pidäthän huolen että tästä on resepti tai lääkärintodistus mukana. Jos tarvitset mukaasi aurinkorasvaa, hankithan tapahtumaa varten 50ml avaamattoman aurinkorasvapurkin.

Kielletyt esineet kerätään pois turvatarkastuksen yhteydessä. Blockfesteilla on nollatoleranssi sääntöjen rikkomista vastaan ja järjestyksenvalvojalla on oikeus tarvittaessa poistaa ranneke.

LIPUT

Lippuja myydään Tiketissä sekä Ticketmasterissa.

Voit lukea lisää erikoislipuista täältä. Huomoithan, että kulttuuriseteleillä et voi maksaa Exclusive-lippuja.

Blockfest EI vastaa jälleenmyytyjen (=ostettu mistä tahansa muualta kuin Tiketistä, Ticketmasterista tai LiputOn:ista) lippujen toimivuudesta. Lippujen jälleenmyynti on kiellettyä molempian lipunmyyjien toimitusehdoissa. Emme käsittele jälleenmyytyjen lippujen mahdollisia ongelmia tai lippuhuijauksia, kuin ajan sen mahdollisesti salliessa. Huijaustapauksissa pyydämme ottamaan yhteyttä suoraan Poliisiin rikosilmoitusta varten.

Otathan huomioon, että festivaali on poikkeuksellisesti myyty jokaisena vuotena loppuun ennakkoon. Lipun ostaminen ulkopuoliselta on riski ja tehdään omalla vastuulla. Mikäli aiot myydä lippusi tai ostaa sellaisen jälleenmyytynä, katso kohta Rannekkeet.

Huomioithan, että tarvitset tapahtumaan lipun (pdf, mobiili, fyysinen) sekä myös rannekkeen, jonka saa tilattua kotiin tai vaihdettua lähempänä tapahtumaa. Kaikki ostetut erikoisliput sisältävät rannekkeen kotiinkuljetuksen.

RANNEKKEET

Tilasitko rannekkeen kotiin? Tai ostitko erikoislipun? Huomioithan, että rannekkeet toimitetaan alkuperäiseen toimitusosoitteeseen noin viikkoa ennen tapahtumaa. Mikäli päädyt myymään lippusi, pidäthän huolen että toimitat uudelle omistajalle myös rannekkeen.

Asiasta tiedotetaan tarkemmin festivaalin lähestyessä.

Huomioithan, että tarvitset tapahtumaan lipun (pdf, mobiili, fyysinen) sekä myös rannekkeen, jonka saa tilattua kotiin tai vaihdettua lähempänä tapahtumaa. Kaikki erikoisliput sisältävät rannekkeen kotiinkuljetuksen, niitä ei vaihdeta erikseen. 

MAJOITUS

Blockfest sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa, minkä vuoksi emme järjestä omaa leirintäaluetta. Tampereella on tarjolla monipuolisesti erilaisia hotellivaihtoehtoja. Paikat festivaaliviikonlopulle täytetään aikaisessa vaiheessa vuotta.

Lähin leirintäalue sijaitsee Tampereen Härmälässä (katso reitti tästä).

Suosittelemme varaamaan majoituksen hyvissä ajoin, sillä Blockfest-viikonlopun aikaan hinnat ovat usein korkeimmillaan. 

MEDIA

Pressikuvat ja tiedotteet löydät Blockfestin mediasivuilta.

Akkreditointi avataan lähempänä tapahtumaa, kesällä 2020.

SAAPUMINEN

Tampereelle ja tapahtuma-alueelle on helppoa saapua mistä päin Suomea tahansa. Hyvänä maamerkkinä voi pitää Ratinan stadionia.

Blockfesteilla ei ole erikseen omaa pyöräparkkia. Otathan huomioon että Ratinan kauppakeskuksen sekä Laukontorin alueet ovat paikoin ruuhkaisia. Pyörän säilytys tapahtuu omalla vastuulla.

Autolla: Keskustasta löytyy useita parkkihalleja, jonne ajoneuvo on helppoa ja turvallista jättää vaikka koko viikonlopun ajaksi. Lisätietoa parkkihalleista löydät Finnparkin sivuilta.

Bussilla: Tampereen linja-autoasemalta on muutaman sadan metrin kävelymatka tapahtuma-alueelle. Tsekkaa reittiohje Google Mapsissa.

Junalla: Tullessasi ulos Tampereen rautatieaseman pääovista näet Hämeenkadun varrella sijaitsevan Stockmannin. Jatka samaa katua kohti Keskustoria, jonka kohdalta pääset suoraan Laukontorille kääntymällä vasemmalle. Tsekkaa reittiohje Google Mapsissa.

Lentokoneella: Tampere-Pirkkalan lentoasema sijaitsee noin viidentoista kilometrin päässä festarialueesta. Pääset sieltä Tampereen keskustaan myös julkisilla. Lisätietoa täältä.

Paikallisliikenne: Tampereen seudun joukkoliikenteen sivuille pääset tästä. Tampereen taksin tavoitat numerosta 0100 4131 tai Valopilkku-applikaatiota käyttäen.

TALKOOTYÖT

Blockfestin huippusuosittu talkootyöntekijöiden haku avataan kesän 2020 aikana ja siitä tiedotetaan verkkosivujen lisäksi sosiaalisen median kanavissamme.

TUPAKOINTI

Tupakointi esiintymislavojen edessä sekä teltoissa ja sisätiloissa on kiellettyä tupakkalain määräysten mukaisesti. Otathan huomioon muut tapahtumassa olevat. Tupakkaa saat ostettua erikseen merkityistä myyntipisteistä.

TURVALLISUUS

Blockfest on Ratinan suurin yleisötapahtuma. Alueella partioi satojen järjestyksenvalvojien lisäksi myös SPR:n henkilökuntaa sekä poliisi- ja pelastusviranomaisia. Otathan huomioon mahdollisen ruuhkautumisen porteilla tai isompien artistien keikoilla ja saavut paikalle ajoissa.

Liian humalassa et pääse alueelle sisään. Asiattoman käytöksen tai sääntöjen rikkomisen myötä on järjestyksenvalvojilla oikeus poistaa pääsylippu / ranneke. Lue kielletyt esineet ja käytännöt ylempää.

  • Noudatathan tapahtumajärjestäjien, juontajien tai järjestyksenvalvojien antamia ohjeita. 
  • Pidä huolta itsestäsi ja ystävistäsi. Sovi tarvittaessa kohtaamispaikka. 
  • Muista juoda vettä. Vesipullosi voit täyttää alueen vesipisteillä. Löydät nämä merkittynä myös aluekartasta. Saat tuoda tapahtumaan yhden puolen litran tyhjän muovipullon.
  • Kunnioita Ratinan stadionin lähialueen asukkaiden kotirauhaa. Älä mene pihoihin tai niiden läheisyyteen ilman asiaa ja käyttäydy, kuin toivoisit omassa naapurustossasi käyttäydyttävän.
  • Pukeudu sään mukaan ja ota tarpeeksi vaatetta mukaan. Huomioithan, että lämpötila voi laskea paljonkin elokuisessa illassa.
  • Etenkin pääesiintyjien keikoilla voi yleisöä olla paikalla runsaasti. Ethän töni tai puske muita ihmisiä kulkiessasi yleisön seassa tai alueella.
  • Mikäli ajaudut ruuhkaan, etkä tunne oloasi mukavaksi ihmismassassa, muista pysyä mahdollisimman rauhallisena ja pyydä tarvittaessa apua keneltä tahansa vierustoverilta. Huomioithan, että sekä crowd surfing ja olkapäillä hengaillu on kielletty.
  • Ethän harrasta kiipeilyä alueella tai muuten yritä leikkiä aitojen ja muiden tapahtumarakenteiden kanssa. Hölmöilyllä vaarannat itsesi lisäksi muut festarikävijät. 
  • Muista suojata kuulosi. Korvatulppia saa alueelta.
  • Järjestyksenvalvojilla on oikeus poistaa liian humalassa, sääntöjä rikkova tai huonosti käyttäytyvä asiakas sekä poistaa tarvittaessa tämän ranneke harkinnan mukaan.

YMPÄRISTÖ JA LÄHIALUEET

Blockfest pyrkii olemaan kotimaisten kaupunkifestivaalien edelläkävijä ympäristöasioiden suhteen. Tavoitetta kohti kuljetaan vuosittain kertyvän kokemuksen ja tietotaidon avulla. Sen lisäksi, että haluamme järjestää festivaalia mahdollisimman vähin haitoin niin ympäristölle kuin lähialueiden asukkaille, olemme ylpeitä kotipaikkakunnastamme Tampereesta ja haluamme omalla esimerkillämme olla pitämässä sitä mahdollisimman siistinä.

Tapahtuman välittömimmät ympäristövaikutukset ovat festivaalialueen sekä sen lähiympäristön roskaantuminen viikonlopun jäljiltä sekä livekonserttien aiheuttama mahdollinen melu lähialueiden asukkaille. Siisteysongelmaa pyritään ehkäisemään ohjeistamalla kävijöitä eri kanaviemme kautta jo ennakkoon; kehoitetaan ympäristön kunnioittamiseen ja annetaan vinkkejä kaikkien kannalta sujuvaan festarikäyttäytymiseen.

Varaudumme viikonloppuun hyvin resurssein; wc-tiloja, roskiksia ja siisteystyöntekijöitä on enemmän kuin viranomaisohjeistuksissa. Tapahtumalle laaditaan vuosittain siisteyssuunnitelma ja ympäristöohjelma erikseen rekrytoidun ympäristövastaavan vetämänä.

Lähialueilla sijaitsevien taloyhtiöiden lieveilmiöitä välittömässä läheisyydessä (festarialueen ulkopuoliset varjojuhlijat) pyritään kontrolloimaan aitaamalla pihojen sisäänkäyntejä ja palkkaamalla viikonlopuksi vartijoita estämään ilkivallanteot. Siisteyspartiomme operoivat varsinaisen festarialueen lisäksi myös lähialueilla.

Mahdollista ympäristömelua varten Blockfestilla on oma äänispesialisti ja tekniikkatiimi, joka ovat laatineet meluntorjuntasuunnitelman erityisesti lähialueiden asukkaat huomioiden. Suunnitelman toteuttamiseksi käytämme mm. erilaisia edistyksellisiä line array, kardioidi sekä delay –kaiutintekniikoita. Lähialueiden asukkaille tiedotetaan sähköisten äänentoistolaitteiden käyttämisen ajankohdista etukäteen, minkä lisäksi Blockfesteilla on ulkopuolinen melumittaaja, joka valvoo festivaalin pysymistä annetuissa desibelirajoissa.

Palautathan siis tölkit panttipisteisiin ja siivoat roskat roskiin. Niin tapahtumassa kuin sen välittömässä läheisyydessä on runsaasti wc-tiloja, joissa asioida hädän yllättäessä. Kunnioitathan lähialueiden asukkaiden rauhaa omalla käyttäytymiselläsi ja olet näin mahdollistamassa Blockfestin kaltaisten tapahtumien järjestämistä myös jatkossa.

BLOCKFEST X GREEN NATION

Ilmastonmuutos on tosiasia ja se on tapahtumassa parhaillaan. Ilman hiilidioksidipitoisuudet ovat ennätyksellisen korkealla. Äärimmäiset sääilmiöt ja niiden voimakkuus ovat lisääntyneet, ja tällä on vaikutusta monien ihmisten elämään.

Osana Live Nationia olemme mukana tekemässä osuutemme pahimpien maailmanlaajuisen ilmastonmuutostekijöiden hillitsemiseksi. Lue lisää Green Nation – kestävän kehityksen toiminnasta täältä!

Mahdolliset mediayhteydenotot Green Nationiin liittyen: Joanna Dipple | jo.dipple(at)livenation.co.uk

YHTEYSTIEDOT

Tiedustelut ja muut kysymykset ainoastaan silloin mikäli vastausta ei löydy tältä sivulta jo ennestään osoitteeseen info (at) blockfest.fi tai Facebookin Inboxiin

Instagram ei ole asiakaspalvelukäytössä.

BLOCKFEST SOMESSA

www.facebook.com/blockfest
www.instagram.com/blockfest
www.youtube.com/blockfest

Vuoden hashtagit
#blockfest
#blockfest2020

Snapchat: blockfestfi

Back to top