Info

BLOCKFEST

Vuonna 2008 perustettu Blockfest kohosi lyhyessä ajassa Tampereen Tullinaukion klubimaisesta ympäristöstä Ratinaan ja aina Pohjoismaiden suurimmaksi hiphop-festivaaliksi. Tapahtuma tunnetaan mm. esiintyjiensä erikoistempauksista, ainutlaatuisen hyvästä tunnelmasta hyvien kulkuyhteyksien keskellä sekä siitä, että festari on myyty jokaisena järjestysvuonnaan loppuun jo ennakkoon.

Blockfestin tuorein kävijäennätys on oheistapahtumineen 75.000 ihmistä vuodelta 2018. Tapahtuma on viisinkertainen Vuoden festivaali -ehdokas Industry Awards -gaalassa.

Festivaalilla on aiempina vuosina nähty mm.Wu-Tang Clan, Snoop Dogg, Ice Cube, Nas, A$AP Rocky, Wiz Khalifa, Post Malone, Suicideboys, Migos, Lil Wayne, G-Eazy, Mobb Deep, Ferg, Big Sean, T.I, Young Thug, Rick Ross, Ty Dolla $ign, Skepta, Bun B, Clipse, Tory Lanez, Talib Kweli ja Mac Miller. Lisäksi Blockfest on ollut tuomassa ensimmäisille Suomen yksittäiskeikoilleen nimiä Kendrick Lamarista The Weekndiin.

AIKATAULUT

Blockfestin aikataulut julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Alustavat porttien aukeamisajat ovat sekä perjantaina että lauantaina klo 12:00.

BLOCKFESTIN ARVOT

Blockfest ei ole koskaan hyväksynyt rasismia eikä hyväksy sitä tulevaisuudessakaan. Tapahtuma on ensimmäisestä järjestysvuodesta lähtien noudattanut johdonmukaista linjaa pyrkien yhdistämään erilaisia ihmisiä esittelemällä hiphop-kulttuuria niin meiltä kuin maailmaltakin mahdollisimman monesta eri näkökulmasta. Pienestä lähtenyttä festivaalia järjestetään jalat maassa, edistämällä myös tasa-arvoa ja yhteisöllisyyttä, eri kulttuureita kunnioittaen.

Kymmenien tuhansien ihmisten joukossa hyvä festarihenki ja muiden kunnioittaminen on ensiarvoisen tärkeää. Meillä on nollatoleranssi väkivaltaa ja aggressiivista käytöstä kohtaan. Huomioithan festarille saapuessasi oman viihtymisesi lisäksi myös muiden viihtyvyyden. Hiphop-kulttuuri yhdistää ihmisiä ikään, sukupuoleen, kulttuuritaustaan, uskontoon tai pinnallisiin seikkoihin katsomatta, EI erottele tai syrji.

CASHLESS

Blockfest on täysin cashless-festivaali jo kolmannen vuoden putkeen. Käytät rannekettasi alueella tapahtuvaan maksamiseen sekä sisäänkäyntiin. 

Lue tarkemmat ohjeet tästä. 

ESTEETTÖMYYS & AVUSTAJAT

Blockfestin esteetön sisäänkäynti tapahtuu Laukonsillan kautta. Liikuntarajoitteisten ja muiden välttämätöntä avustusta tarvitsevien avustajat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi. Avustajan ja avustettavan on tällöin saavuttava alueelle samaan aikaan. Varauduthan myös esittämään avustajakortin portilla.

Avustajat saavat rannekkeensa rannekkeenvaihdon yhteydessä.

EVÄÄT & VIRVOKKEET

Festivaalialueelle on mahdollista tuoda 0,5 litran tyhjä muovipullo. Alueelta löytyy kaksi eri vesipistettä. Tämän lisäksi myymme luonnollisesti vesipulloja myös alueen baareissa sekä ravintolakojuissa. Omien alkoholijuomien tuominen alueelle on ehdottomasti kielletty.

Voit tuoda alueelle myös pientä purtavaa näin halutessasi. Huomioithan kuitenkin, ettei Blockfest ole piknik-tyylinen tapahtuma. Porttien aukeamisesta lähtien sinua palvelevat laajat anniskelualueet sekä monipuolinen ravintolamaailma. Teemme poikkeuksia isompien eväiden suhteen vain, mikäli voit todistaa tarpeen erityisruokavalioon esimerkiksi lääkärintodistuksella.

FESTIVAALIALUE

Tapahtuma-alueen muodostavat Tampereen ydinkeskustassa sijaitseva Ratinan stadion sekä luonnonkaunis Ratinanniemi. Festarialueelta löytyy kolme esiintymislavaa, joista suurin stadionilla. Kävijöitä palvelevat monipuolinen ravintolamaailma, laadukkaat anniskelualueet sekä oheisohjelmaa tarjoavat myyntikojut.

IKÄRAJA

Blockfest on ikärajaton tapahtuma, mutta kaupunkifestivaali on suunniteltu palvelemaan erityisesti täysi-ikäisiä kävijöitä. Tämän takia emme suosittele Blockfestia alle 15-vuotiaille.

JATKOBILEET

Kun rytmimusiikin syke vaimenee Ratinassa, festariohjelman jälkeen on luvassa jo legendaariseen maineeseen kohonneet Blockfestin jatkobileet! Virallisissa jatkopaikoissa nähdään yleensä huipputason dj-nimien sekä mahdollisten live-esiintyjien lisäksi festivaalin artisteja irroittelemassa.

HUOM! Jokaisella klubilla on oma maksimikapasiteettinsa, joten emme voi taata sisäänpääsyäsi johonkin tiettyyn yökerhoon mikäli se on ehtinyt jo täyttyä. Ole siis ajoissa ja muista myös muut viralliset jatkovaihtoehdot. Kaikki sijaitsevat aivan Tampereen ydinkeskustassa.

KAMERAT & TALLENNUSLAITTEET

Voit tuoda alueelle kännykän, pienen automaattikameran tai Go Pron. Järjestelmäkamerat, videokamerat, ääninauhurit ja selfietikut eivät puolestaan ole sallittuja.

KIELLETYT ESINEET

Järjestelmäkameroiden, videokameroiden, nauhurien ja selfietikkujen lisäksi kiellettyjä esineitä ovat mm. sateenvarjot, tölkit, purkit, alkoholijuomat, huumeet, sähkötupakan nestepullot ja muut ylimääräiset säiliöt, aseet ja muut vaaraa aiheuttavat esineet tai välineet.

Mikäli sinun on välttämätöntä tuoda alueelle lääkkeitä, pidäthän huolen että tästä on resepti tai lääkärintodistus mukana.

MAJOITUS

Blockfest sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa, minkä vuoksi emme järjestä omaa leirintäaluetta. Tampereella on tarjolla monipuolisesti erilaisia hotellivaihtoehtoja, josta suosittelemme majoituskumppaniamme Forenomia. Paikat festivaaliviikonlopulle täytetään aikaisessa vaiheessa vuotta.

Lähin leirintäalue sijaitsee Tampereen Härmälässä (katso reitti tästä).

Suosittelemme varaamaan majoituksen hyvissä ajoin, sillä Blockfest-viikonlopun aikaan hinnat ovat usein korkeimmillaan. 

MEDIA-AKKREDITOINTI

Blockfestin media-akkreditointi on auki. Se on tarkoitettu ainoastaan työtehtäviin saapuville median edustajille ja musiikkialan ammattilaisille. Pressikuvat löydät mediasivuilta.

https://getin.playpass.eu/blockfest/registration/blockfest-2019-media-akkreditointi

NARIKKA

Narikat sijaitsevat molemmilla sisäänkäyntiporteilla. Narikassa käy maksuvälineinä poikkeuksellisesti sekä ranneke että kortti/käteinen.

Narikka maksaa 3€ (lisäkäynti 2€) / kerta. Huomioithan, että VIP sekä Exclusive-lippuihin sisältyy yksi käynti (=tavaroiden jättö ja nouto) narikassa.

RANNEKKEENVAIHTO & SISÄÄNKÄYNTI 

Blockfest-lipun voit vaihtaa rannekkeeksi tapahtumapäivinä sekä ennakkoon. Vaihtoehtona on myös tilata se kotiin.

Lippu on mahdollista vaihtaa rannekkeeksi Ratinan alueella. Lisätietoa päivitetään lähempänä tapahtumaa.

SAAPUMINEN

Tampereelle ja tapahtuma-alueelle on helppoa saapua mistä päin Suomea tahansa. Hyvänä maamerkkinä voi pitää Ratinan stadionia.

Autolla: Keskustasta löytyy useita parkkihalleja, jonne ajoneuvo on helppoa ja turvallista jättää vaikka koko viikonlopun ajaksi. Lisätietoa parkkihalleista löydät Finnparkin sivuilta.

Bussilla: Tampereen linja-autoasemalta on muutaman sadan metrin kävelymatka tapahtuma-alueelle. Tsekkaa reittiohje Google Mapsissa.

Junalla: Tullessasi ulos Tampereen rautatieaseman pääovista näet Hämeenkadun varrella sijaitsevan Stockmannin. Jatka samaa katua kohti Keskustoria, jonka kohdalta pääset suoraan Laukontorille kääntymällä vasemmalle. Tsekkaa reittiohje Google Mapsissa.

Lentokoneella: Tampere-Pirkkalan lentoasema sijaitsee noin viidentoista kilometrin päässä festarialueesta. Pääset sieltä Tampereen keskustaan myös julkisilla. Lisätietoa täältä.

Paikallisliikenne: Tampereen seudun joukkoliikenteen sivuille pääset tästä. Tampereen taksin tavoitat numerosta 0100 4131 tai Valopilkku-applikaatiota käyttäen.

TALKOOTYÖT

Blockfestin huippusuosittu talkootyöntekijöiden haku on päättynyt.

Kiitos kaikille osallistujille. Pyrimme vastaamaan hakemuksen jättäneille 30.6. mennessä.

YHTEISTYÖKUMPPANIT & MYYNTIPAIKAT

Mikäli asiasi koskee yhteistyökumppanuuksia tai myyntipisteitä, voit tiedustella asiaa osoitteesta joni (at) blockfest.fi. 

YMPÄRISTÖLUPAUS

Blockfest aikoo olla Pohjoismaiden siistein hiphop-tapahtuma!

Blockfest pyrkii tulevaisuudessa olemaan kotimaisten kaupunkifestivaalien edelläkävijä ympäristöasioiden suhteen. Tavoitetta kohti kuljetaan vuosittain kertyvän kokemuksen ja tietotaidon avulla. Sen lisäksi, että haluamme järjestää festivaalia mahdollisimman vähin haitoin niin ympäristölle kuin lähialueiden asukkaille, olemme ylpeitä kotipaikkakunnastamme Tampereesta ja haluamme omalla esimerkillämme olla pitämässä sitä mahdollisimman siistinä.

Tapahtuman välittömimmät ympäristövaikutukset ovat festivaalialueen sekä sen lähiympäristön roskaantuminen viikonlopun jäljiltä sekä livekonserttien aiheuttama mahdollinen melu lähialueiden asukkaille. Siisteysongelmaa pyritään ehkäisemään ohjeistamalla kävijöitä eri kanaviemme kautta jo ennakkoon; kehoitetaan ympäristön kunnioittamiseen ja annetaan vinkkejä kaikkien kannalta sujuvaan festarikäyttäytymiseen.

Varaudumme viikonloppuun hyvin resurssein; wc-tiloja, roskiksia ja siisteystyöntekijöitä on enemmän kuin viranomaisohjeistuksissa. Tapahtumalle laaditaan vuosittain siisteyssuunnitelma ja ympäristöohjelma erikseen rekrytoidun ympäristövastaavan vetämänä.

Lähialueilla sijaitsevien taloyhtiöiden lieveilmiöitä välittömässä läheisyydessä (festarialueen ulkopuoliset varjojuhlijat) pyritään kontrolloimaan aitaamalla pihojen sisäänkäyntejä ja palkkaamalla viikonlopuksi vartijoita estämään ilkivallanteot. Siisteyspartiomme operoivat varsinaisen festarialueen lisäksi myös lähialueilla.

Mahdollista ympäristömelua varten Blockfestilla on oma äänispesialisti ja tekniikkatiimi, joka ovat laatineet meluntorjuntasuunnitelman erityisesti lähialueiden asukkaat huomioiden. Suunnitelman toteuttamiseksi käytämme mm. erilaisia edistyksellisiä line array, kardioidi sekä delay –kaiutintekniikoita. Lähialueiden asukkaille tiedotetaan sähköisten äänentoistolaitteiden käyttämisen ajankohdista etukäteen, minkä lisäksi Blockfesteilla on ulkopuolinen melumittaaja, joka valvoo festivaalin pysymistä annetuissa desibelirajoissa.

Blockfestille myönnettiin kesällä 2015 ensimmäisenä tamperelaisena musiikkitapahtumana Ekokompassi tapahtuma -sertifikaatti ponnisteluistaan ympäristöasioiden eteen.

Palautathan siis tölkit panttipisteisiin ja siivoat roskat roskiin. Niin tapahtumassa kuin sen välittömässä läheisyydessä on runsaasti wc-tiloja, joissa asioida hädän yllättäessä. Kunnioitathan lähialueiden asukkaiden rauhaa omalla käyttäytymiselläsi ja olet näin mahdollistamassa Blockfestin kaltaisten tapahtumien järjestämistä myös jatkossa.

BLOCKFEST X GREEN NATION

Ilmastonmuutos on tosiasia ja se on tapahtumassa parhaillaan. Ilman hiilidioksidipitoisuudet ovat ennätyksellisen korkealla. Äärimmäiset sääilmiöt ja niiden voimakkuus ovat lisääntyneet, ja tällä on vaikutusta monien ihmisten elämään.

Osana Live Nationia olemme mukana tekemässä osuutemme pahimpien maailmanlaajuisen ilmastonmuutostekijöiden hillitsemiseksi. Lue lisää Green Nation – kestävän kehityksen toiminnasta täältä!

Mahdolliset mediayhteydenotot Green Nationiin liittyen: Joanna Dipple | jo.dipple(at)livenation.co.uk

HALUATKO LISÄTIETOA?

Tiedustelut ja muut kysymykset ainoastaan silloin mikäli vastausta ei löydy tältä sivulta jo ennestään osoitteeseen info (at) blockfest.fi tai Facebookissa. Instagram & Snapchat eivät ole asiakaspalvelukanavia. Tulemme päivittämään lisäinfoa tapahtumaan liittyen tälle sivulle lähempänä festivaalia.

BLOCKFEST SOMESSA

www.facebook.com/blockfest
www.instagram.com/blockfest
www.youtube.com/blockfest

Snapchat: blockfestfi

Back to top