Blockfest and Spotify presents: Mouhous

Monakon, Valentinin ja Van Hegenin muodostama Mouhous tunnetaan rajoja rikkovana yhtyeenä, joka ei arastele vaikutteiden ottamista muualtakin kuin räpistä. Heidän musiikissaan on voinut vuosien varrella kuulla kaikuja myös mm. punkista, popista sekä breakbeatista.

Monella muulla paistos saattaisi näillä ainesosilla palaa pohjaan, mutta alun perin Jyväskylästä ponnistavan kolmikon tapauksessa lopputuloksena on ennemminkin herkullinen tyylien sulatusuuni. Kaiken lisäksi vielä omaleimainen sellainen – ei ole toista Mouhousta.

Warner Musicin alaiselle Etenee Recordsille levyttävä trio julkaisi virallisen debyyttialbuminsa, ”I Hate Mouhous”, helmikuussa. Kirjoitushetkellä pitkäsoitto on viihtynyt Suomen virallisen albumilistan kärkikymmenikössä jo viisi viikkoa putkeen.

Diskografiasta löytyy myös kaksi EP-muotoista julkaisua, joten katalogia riittää. Viime kesän Blockfesteilla Mouhous veti omalle esiintymislavalleen älyttömän yleisömeren. Valmistaudu tulevan elokuun keikkaan tutustumalla menoon seuraavien biisien kautta.

ÄÄNII

Kokoonpanon toistaiseksi isoin hitti, jolla sivutaan sitä selittämätöntä eteenpäin ajavaa voimaa, millä Mouhous levyttää ja keikkailee. Platinarajan rikkonut Äänii tuo myös esille jäsentensä toisistaan poikkeavia tyylejä. Takuuvarma yleisönsytyttäjä!

LEPOSYKE 300

Alusta asti Mouhousta seuranneet ottivat heti omikseen biisit kuten Hellafly tai 5AM in Lavushka. Viimeistään silloin kun vastustamattoman viileä Leposyke 300 ilmestyi, Mouhous alkoi kiinnostaa jengiä entistä isommalla säteellä. Leposyke 300 on esimerkki siitä, kun asioita lähestytään laatikon ulkopuolelta, omalla tyylillä, muiden mielipiteistä piittaamatta.

SORI EN OO PAHOILLANI

”I Hate Mouhous” -albumilta löytyy kymmenen biisin tiukka paketti erilaisia tyylejä. Mikäli olisi halunnut esitellä yhtyeen monipuolisuutta, tähän olisi voinut täräyttää kolmanneksi biisiksi esim. Valvon tai Poikien vessa. Tällä kertaa valinta osui kuitenkin tähän raitaan, ihan vain sen takia, että kyseessä on kokonaisuutena ehkä paras Mouhous-biisi tähän mennessä!


Tutustu lisää  Mouhousin tuotantoon Spotifyssa.

 Mouhous nähdään Blockfesteilla perjantaina 21.8. Lipun voit ostaa tästä.

Back to top