Blockfest & Spotify presents: Etta

Somessa alkoi vilahdella syksyllä 2017 sessarivideoita, jotka toivat hieman mieleen Lady Leshurrin Queen’s Speech -pätkät. Sillä erotuksella, että näillä klipeillä pääosassa olivat kirjaimet E, tupla-T, A. Elikkäs Etta. Se muija, joka oli valmiina romuttamaan seinät tieltään ilman turhia anteeksipyyntöjä.

Vuoden päästä hän levytti PME Recordsille. Ensimmäinen single Ballerina esitteli maailmalle sulavan palloilijan, joka veti kyseisen biisin saman tien livenä Blockfestin päälavalla osana JVG:n settiä. Seuraavan kalenterikierroksen aikana hänet valittiin YleX:n Läpimurto 2019 -kärkikaksikkoon ja ensimmäiset EP:t ilmestyivät saataville.

Paljon on ehtinyt tapahtua muutamassa vuodessa. Tämä ei ole yllätys, sillä Etta on lunastanut odotukset valehtelematta jokaisella julkaistulla biisillään. Ehkä taika piilee siinä, ettei hän tee asioita orjallisesti kankeiden muotosääntöjen mukaan, vaan määrittää itse omat doktriininsa.

Etta on selkeästi viihdyttävimpiä tekijöitä 2020-luvun kotimaisessa rytmimusiikissa. Mikäli olet onnistunut nukkumaan hieman pahemmassa horroksessa julkaisut läpi, aloita kahlaaminen vaikka seuraavista kolmesta kappaleesta.

10

Rags to riches -tarinat on tuttuja, mutta vain Etta voi laukoa (tositapahtumiin perustuen) olleensa stara jo 10-vuotiaana. Aleksi Asialan ritaribiitillä ratsastava raita on artistin toistaiseksi suosituin soolobiisi.

NÄTTI

Etta ei ole julkaissut yhtäkään tylsää träkkiä. Yksi syy tähän lienee artistin ennakkoluulottomuus. Raikas tyylittely erikoisemmillekin biiteille (kuten tämä) on aina pelkästään supernättii!

HUOMIOO

Kyseessä on sen verran moniulotteinen taituri, että hän pystyy muuntautumaan jopa saman raidan sisällä moodista ja roolista toiseen. Kirjoitushetkellä voimasoitossa on Huomioo.


Tutustu lisää Ettan tuotantoon Spotifyssa.

Etta nähdään Blockfesteilla perjantaina 21.8. Lipun voit ostaa tästä.

 

Back to top