Blockfest & Spotify presents: Lauri Haav

Jyväskylän Kuokkalasta ponnistava Lauri Haav on yksi tämän kevään puhutuimmista kotimaisista nimistä. Askeleita tätä pistettä kohti on kävelty etenkin viimeiset kaksi vuotta, jonka aikana häneltä on ilmestynyt kaksi EP:tä ja oma tyyli on selkeästi löytynyt.

PME Recordsille levyttävä artisti julkaisi viime viikolla virallisen debyyttialbuminsa ”Silmät kii”. Viimeistään tämä pitkäsoitto tekee selkeän pesäeron Lauri Haavin ja muiden nousevien, samankaltaista musiikkia vääntävien suomitekijöiden välille.

Sen tunnistaa nimittäin helposti, kopioiko rapakon takaista estetiikkaa ilman omaa sanottavaa vai osaako oikeasti kirjoittaa osuvia tekstejä kuten Lauri Haav tekee. On myös eri asia, levyttääkö näennäisesti ajan hermolla kulkeville tusinabiiteille vai onko Laurin tavoin mukana myös jokaisen biisin tuotannossa.

Tämän seurauksena käsissä on debyyttialbumiksi harvinaisen kypsä teos, joka on johdonmukainen ja tulee kestämään aikaa. Seuraavana kolme kappaletta viime vuosilta, jotka kehotamme tarkistamaan.

OUDOKS (KILIPÄÄ MIX)

Oudoks oli ensimmäinen Lauri Haav -biisi, jonka kautta tunsi kuuntelevansa poikkeuksellisen raikasta tekijää. Valitaan siis tähän, vaikkei olekaan originaaliversio eikä edusta artistin nykyistä tuotantoa.

ALAS

Viime vuoden heittämällä parhaimpia biisejä. Hienosti kirjoitettua, repivää tekstiä parisuhteesta tyylikkäällä tuotannolla ja erityisen koukuttavalla kertosäkeellä.

ARTEK

”Silmät kii” -debyyttialbumi on kokonaisuudessaan täyttä priimaa, mutta levyltä erottuu siitä huolimatta selkeä huippukohta. Se on Ruubenin kanssa tehty Artek.


Tutustu lisää Lauri Haavin tuotantoon Spotifyssa.

Lauri Haav nähdään Blockfesteilla lauantaina 22.8. Lipun voit ostaa tästä.

Back to top