Info

BLOCKFEST

Vuonna 2008 perustettu Blockfest kohosi lyhyessä ajassa Tampereen Tullinaukion klubimaisesta ympäristöstä Ratinaan ja aina Pohjoismaiden suurimmaksi hiphop-festivaaliksi. Tapahtuma tunnetaan mm. esiintyjiensä erikoistempauksista, ainutlaatuisen hyvästä tunnelmasta hyvien kulkuyhteyksien keskellä sekä siitä, että festari on myyty jokaisena järjestysvuonnaan loppuun jo ennakkoon.

Blockfestin tuorein kävijäennätys on oheistapahtumineen 75.500 ihmistä vuodelta 2019. Tapahtuma on viisinkertainen Vuoden festivaali -ehdokas Industry Awards -gaalassa.

Festivaalilla on aiempina vuosina nähty mm. Wu-Tang Clan, Snoop Dogg, Ice Cube, Nas, A$AP Rocky, Wiz Khalifa, Post Malone, Suicideboys, Migos, Lil Wayne, G-Eazy, Juice WRLD, Mobb Deep, Jaden Smith, Ferg, Big Sean, Tyga, T.I, Young Thug, Rick Ross, Ty Dolla $ign, Skepta, Bun B, Clipse, Tory Lanez, Talib Kweli ja Mac Miller. Lisäksi Blockfest on ollut tuomassa ensimmäisille Suomen yksittäiskeikoilleen nimiä Kendrick Lamarista The Weekndiin.

APPLIKAATIO

Blockfestin mobiiliappia päivitetään festivaalikauden aikana. 

ARVOT

Blockfest ei ole koskaan hyväksynyt rasismia eikä hyväksy sitä tulevaisuudessakaan. Tapahtuma on ensimmäisestä järjestysvuodesta lähtien noudattanut johdonmukaista linjaa pyrkien yhdistämään erilaisia ihmisiä esittelemällä hiphop-kulttuuria niin meiltä kuin maailmaltakin mahdollisimman monesta eri näkökulmasta. Pienestä lähtenyttä festivaalia järjestetään jalat maassa, edistämällä myös tasa-arvoa ja yhteisöllisyyttä, eri kulttuureita kunnioittaen.

Kymmenien tuhansien ihmisten joukossa hyvä festarihenki ja muiden kunnioittaminen on ensiarvoisen tärkeää. Meillä on nollatoleranssi väkivaltaa ja aggressiivista käytöstä kohtaan. Huomioithan festarille saapuessasi oman viihtymisesi lisäksi myös muiden viihtyvyyden. Hiphop-kulttuuri yhdistää ihmisiä ikään, sukupuoleen, kulttuuritaustaan, uskontoon tai pinnallisiin seikkoihin katsomatta, EI erottele tai syrji.

CASHLESS

Blockfest on ollut täysin cashless-festivaali vuodesta 2017 lähtien. Käytät rannekettasi alueella tapahtuvaan maksamiseen sekä sisäänkäyntiin. Lisätietoa päivitetään festivaalikauden aikana. 

EHDOT

Luethan Blockfest 2021 -ehdot täältä

ESTEETTÖMYYS 

Blockfestin esteetön sisäänkäynti tapahtuu Laukonsillan kautta, lipputyypistä riippumatta. Liikuntarajoitteisten ja muiden välttämätöntä avustusta tarvitsevien avustajat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi. Avustajan ja avustettavan on tällöin saavuttava sisäänkäyntiportille samaan aikaan. Avustajat saavat samanlaisen rannekkeen, kuin avustettavat.

Varauduthan myös esittämään avustajakortin tai muut tarvittavat dokumentit portilla. Pyörätuoliasiakkaille on Ratinan päästadionilla oma varattu tila ja sinne ostettava lippu on normaali peruslippu (tai halutessaan Flex; huomioithan kuitenkin että mikäli tarvitset avustajaa, joudut käymään Laukontorin sisäänkäynnillä). Muilla lavoilla ei ole korotettua katsomoa.

FESTIVAALIALUE

Tapahtuma-alueen muodostavat Tampereen ydinkeskustassa sijaitseva Ratinan stadion sekä luonnonkaunis Ratinanniemi. Festarialueelta löytyy kolme esiintymislavaa, joista suurin stadionilla. Kävijöitä palvelevat monipuolinen ravintolamaailma, laadukkaat anniskelualueet sekä oheisohjelmaa tarjoavat myyntikojut.

IKÄRAJA

Blockfest on täysi-ikäisille suunnattu kaupunkifestivaali, jonka ikäraja on 18 (oltava täynnä ensimmäisenä festaripäivänä). Alaikäiset eivät pääse tapahtumaan edes aikuisen seurassa. Henkilöllisyys on todistettava kuvallisella henkilökortilla, ajokortilla tai passilla taikka viranomaisen myöntämällä muulla luotettavalla kuvallisella asiakirjalla. 

LIPUT

  • Lippuja myydään Tiketissä sekä TicketmasterissaVoit lukea lisää erikoislipuista täältä
  • Blockfest EI vastaa jälleenmyytyjen lippujen / rannekkeiden toimivuudesta tai osoitemuutoksista. Lippujen jälleenmyynti on kiellettyä molempien lipunmyyjien toimitusehdoissa. Emme käsittele jälleenmyytyjen lippujen mahdollisia ongelmia tai lippuhuijauksia. Huijaustapauksissa pyydämme ottamaan yhteyttä suoraan Poliisiin rikosilmoitusta varten.
  • Otathan huomioon, että festivaali on poikkeuksellisesti myyty jokaisena vuotena loppuun ennakkoon. Lipun ostaminen ulkopuoliselta on riski ja tehdään omalla vastuulla. Mikäli aiot myydä lippusi tai ostaa sellaisen jälleenmyytynä, katso kohta Rannekkeet.
  • Vuoden 2020 lippujen palautus on päättynyt 20.10.2020. Muut kesälle 2020 ostetut liput käyvät vuoden 2021 tapahtumaan sellaisenaan. Lippuja ei ole mahdollista palauttaa.

Huomioithan, että tarvitset tapahtumaan lipun (pdf, mobiili, fyysinen) sekä myös rannekkeen, jonka saa tilattua kotiin tai vaihdettua lähempänä tapahtumaa. Kaikki ostetut erikoisliput sisältävät rannekkeen kotiinkuljetuksen, niitä ei vaihdeta alueella erikseen.

Kaikki oikeudet muutoksiin ja festivaaliohjelmaan pidätetään. 

RANNEKKEET

Tilasitko rannekkeen kotiin? Tai ostitko erikoislipun (Flex / Exclusive)? Huomioithan, että rannekkeet toimitetaan alkuperäiseen toimitusosoitteeseen noin viikkoa ennen tapahtumaa. Mikäli päädyt myymään lippusi (muun kuin Liputtoman kautta), pidäthän huolen että toimitat uudelle omistajalle myös rannekkeen. Emme vastaa jälleenmyytyjen lippujen ja/tai rannekkeiden toimittamisesta muulle kuin alkuperäiselle ostajalle. 

Asiasta tiedotetaan tarkemmin festivaalin lähestyessä. Mikäli pidit kesän 2020 tapahtumaan ostamasi lipun ja olet muuttanut, ilmoitathan tästä kotiinkuljetus(at)blockfest.fi.

MAJOITUS

Blockfest sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa, minkä vuoksi emme järjestä omaa leirintäaluetta. Tampereella on tarjolla monipuolisesti erilaisia hotellivaihtoehtoja. Paikat festivaaliviikonlopulle täytetään aikaisessa vaiheessa vuotta.

Lähin leirintäalue sijaitsee Tampereen Härmälässä (katso reitti tästä).

Suosittelemme varaamaan majoituksen hyvissä ajoin, sillä Blockfest-viikonlopun aikaan hinnat ovat usein korkeimmillaan. 

MEDIA

Pressikuvat ja tiedotteet löydät Blockfestin mediasivuilta.

Musiikki- ja tapahtuma-alan toimijoille suunnattu akkreditointi avataan lähempänä tapahtumaa, kesällä 2021.

SAAPUMINEN

Tampereelle ja tapahtuma-alueelle on helppoa saapua mistä päin Suomea tahansa. Hyvänä maamerkkinä voi pitää Ratinan stadionia. 

Blockfesteilla ei ole erikseen omaa pyöräparkkia. Otathan huomioon että Ratinan kauppakeskuksen sekä Laukontorin alueet ovat paikoin ruuhkaisia. Pyörän säilytys tapahtuu omalla vastuulla.

Autolla: Keskustasta löytyy useita parkkihalleja, jonne ajoneuvo on helppoa ja turvallista jättää vaikka koko viikonlopun ajaksi. Lisätietoa parkkihalleista löydät Finnparkin sivuilta.

Bussilla: Tampereen linja-autoasemalta on muutaman sadan metrin kävelymatka tapahtuma-alueelle. Tsekkaa reittiohje Google Mapsissa.

Junalla: Tullessasi ulos Tampereen rautatieaseman pääovista näet Hämeenkadun varrella sijaitsevan Stockmannin. Jatka samaa katua kohti Keskustoria, jonka kohdalta pääset suoraan Laukontorille kääntymällä vasemmalle. Tsekkaa reittiohje Google Mapsissa.

Lentokoneella: Tampere-Pirkkalan lentoasema sijaitsee noin viidentoista kilometrin päässä festarialueesta. Pääset sieltä Tampereen keskustaan myös julkisilla. Lisätietoa täältä.

Paikallisliikenne: Tampereen seudun joukkoliikenteen sivuille pääset tästä. Tampereen taksin tavoitat numerosta 0100 4131 tai Valopilkku-applikaatiota käyttäen.

YMPÄRISTÖ JA LÄHIALUEET

Blockfest pyrkii olemaan kotimaisten kaupunkifestivaalien edelläkävijä ympäristöasioiden suhteen. Tavoitetta kohti kuljetaan vuosittain kertyvän kokemuksen ja tietotaidon avulla. Sen lisäksi, että haluamme järjestää festivaalia mahdollisimman vähin haitoin niin ympäristölle kuin lähialueiden asukkaille, olemme ylpeitä kotipaikkakunnastamme Tampereesta ja haluamme omalla esimerkillämme olla pitämässä sitä mahdollisimman siistinä.

Tapahtuman välittömimmät ympäristövaikutukset ovat festivaalialueen sekä sen lähiympäristön roskaantuminen viikonlopun jäljiltä sekä livekonserttien aiheuttama mahdollinen melu lähialueiden asukkaille. Siisteysongelmaa pyritään ehkäisemään ohjeistamalla kävijöitä eri kanaviemme kautta jo ennakkoon; kehoitetaan ympäristön kunnioittamiseen ja annetaan vinkkejä kaikkien kannalta sujuvaan festarikäyttäytymiseen.

Varaudumme viikonloppuun hyvin resurssein; wc-tiloja, roskiksia ja siisteystyöntekijöitä on enemmän kuin viranomaisohjeistuksissa. Tapahtumalle laaditaan vuosittain siisteyssuunnitelma ja ympäristöohjelma erikseen rekrytoidun ympäristövastaavan vetämänä.

Lähialueilla sijaitsevien taloyhtiöiden lieveilmiöitä välittömässä läheisyydessä (festarialueen ulkopuoliset varjojuhlijat) pyritään kontrolloimaan aitaamalla pihojen sisäänkäyntejä ja palkkaamalla viikonlopuksi vartijoita estämään ilkivallanteot. Siisteyspartiomme operoivat varsinaisen festarialueen lisäksi myös lähialueilla.

Mahdollista ympäristömelua varten Blockfestilla on oma äänispesialisti ja tekniikkatiimi, joka ovat laatineet meluntorjuntasuunnitelman erityisesti lähialueiden asukkaat huomioiden. Suunnitelman toteuttamiseksi käytämme mm. erilaisia edistyksellisiä line array, kardioidi sekä delay –kaiutintekniikoita. Lähialueiden asukkaille tiedotetaan sähköisten äänentoistolaitteiden käyttämisen ajankohdista etukäteen, minkä lisäksi Blockfesteilla on ulkopuolinen melumittaaja, joka valvoo festivaalin pysymistä annetuissa desibelirajoissa.

Palautathan siis tölkit panttipisteisiin ja siivoat roskat roskiin. Niin tapahtumassa kuin sen välittömässä läheisyydessä on runsaasti wc-tiloja, joissa asioida hädän yllättäessä. Kunnioitathan lähialueiden asukkaiden rauhaa omalla käyttäytymiselläsi ja olet näin mahdollistamassa Blockfestin kaltaisten tapahtumien järjestämistä myös jatkossa.

BLOCKFEST X GREEN NATION

Ilmastonmuutos on tosiasia ja se on tapahtumassa parhaillaan. Ilman hiilidioksidipitoisuudet ovat ennätyksellisen korkealla. Äärimmäiset sääilmiöt ja niiden voimakkuus ovat lisääntyneet, ja tällä on vaikutusta monien ihmisten elämään.

Osana Live Nationia olemme mukana tekemässä osuutemme pahimpien maailmanlaajuisen ilmastonmuutostekijöiden hillitsemiseksi. Lue lisää Green Nation – kestävän kehityksen toiminnasta täältä!

Mahdolliset mediayhteydenotot Green Nationiin liittyen: Joanna Dipple | jo.dipple(at)livenation.co.uk

YHTEYSTIEDOT

Tiedustelut ja muut kysymykset ainoastaan silloin mikäli vastausta ei löydy tältä sivulta jo ennestään osoitteeseen info(at)blockfest.fi tai Facebookin Inboxiin.

Instagram ei ole asiakaspalvelukäytössä.

BLOCKFEST SOMESSA

www.facebook.com/blockfest
www.instagram.com/blockfest
www.youtube.com/blockfest

Vuoden hashtagit

#blockfest

#blockfest2021

Back to top