Green nation & ekokompassi

Toimintaamme ohjaavat Live Nationin ympäristöohjelman Green Nationin määrittelemät raamit. Blockfestilla kestävän kehityksen matkamme on parin vuoden tauon jälkeen alussa, mutta jo vuonna 2022 on luvassa hyviä juttuja niin kumppanuuksien kuin muidenkin hankkeiden osalta. Festarikokemuksesi on toivottavasti entistä parempi ja ympäristöystävällisempi!

Vuonna 2022 keskitymme mittariston rakentamiseen, jotta meillä on dataa, jota seurata, ja voimme kohdistaa toimenpiteemme sinne, missä niillä on eniten vaikutusta. Tänä vuonna fokuksenamme on hiilijalanjälkemme mittaaminen, jotta voimme seuraavina vuosina tehdä toimenpiteitä sen pienentämiseksi. Tässä meitä auttavat ulkopuoliset konsultit.

Energia – Blockfest käyttää sekä runkoverkon, että generaattoreiden tuottamaan sähköä. Tänä vuonna mittaamme festivaalin sähkönkulutusta kilowattitunteina molempien osalta sekä käytetyn polttoaineen kulutusta generaattoreiden osalta. Tavoitteenamme on käyttää Blockfesteilla vain uusiutuvaa sähköä ja biodieseliä.

Kuljetukset, liikkuminen – Yksi suurimmista minkä tahansa tapahtuman tai festivaalin ympäristövaikutuksista syntyy kuljetuksista ja niin yleisön, artistien, kuin alihankkijoidenkin liikkumisesta. Pääosa tästä liikkumisesta tapahtuu fossiilisten polttoaineiden avulla ja aiheuttavat merkittävän määrän päästöjä. Siksi on tärkeä mitata näiden määrä tarkasti, jotta voimme vähentää niitä. Tänä vuonna mittaamme hiilijalanjälkemme laskemista varten kuljetuksien ja liikkumisen kilometrimääriä, polttoainekulutusta, sekä liikkumistapoja. Tätä varten lähetämme kyselyitä niin kumppaneillemme, alihankkijoillemme, kuin yleisöllemmekin siitä, miten festivaalille saavutaan ja kuinka kaukaa. Voit olla tässä apunamme vastaamalla sinulle lähetettyyn kyselyyn! Kannustamme kaikkia saapumaan festivaalille julkisella liikenteellä tai kimppakyydeillä.  Festivaalilla on pyöräparkki ja se sijaitsee helppojen kulkuyhteyksien varrella keskellä kaupunkia.

Jätteet – Kymmenien tuhansien ihmisten jäljiltä syntyy viikonlopun aikana paljon jätettä. Vuonna 2022 luomme kumppanimme Lassila & Tikanojan kanssa järjestelmän, jonka avulla pystymme seuraamaan festivaalin tuottamaa jätemäärää ja jätetyyppejä. Jätteen määrän selvitettyämme pystymme asettamaan festivaalille selkeitä tavoitteita määrän vähentämiseen. Lisäämme myös kierrätyspisteitä festivaalialueella. Sitoutamme ruokakumppanimme kiinnittämään huomiota erityisesti ruokajätteen vähentämiseen.

Muovit – olemme Blockfesteilla poistaneet kertakäyttömuovit festivaalilta lähes kokonaan. Ainoan poikkeuksen vuonna 2022 tähän muodostavat biohajoavasta muovista valmistetut lasit, joissa saat drinkkisi baarista. Etsimme jatkuvasti ratkaisuja, joilla voimme korvata tämänkin. Muut juomat saat Palpa-järjestelmään kuuluvista pulloista ja tölkeistä, joista palautuu kiertoon n. 93%. Käytämme ruokapisteissämme ainoastaan puisia tai pahvisia biohajoavia aterimia ja astioita.

Vesi – luomme mittariston veden käytön seuraamiseen vuonna 2022.

Viestintä – viestimme ympäristötoimenpiteistämme yleisöllemme ja kumppaneillemme avoimesti ja läpinäkyvästi ja kannustamme omalta osaltamme yhteisöämme toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Olemme avoimia palautteelle, ehdotuksille ja kommenteille – kerro, mitä voisimme tehdä paremmin! Blockfest tehdään yhdessä teidän kanssanne.

Kumppanuudet – sitoutamme kumppanimme ja alihankkijamme kestävän kehityksen periaatteisiimme ja luomme yhdessä toimintamalleja, jotka tukevat tavoitteitamme.
Vuonna 2022 keräämme kyselyillä kumppaneiltamme tietoa heidän omista ympäristöohjelmistaan ja -toimenpiteistään, jotta löydämme tehokkaita tapoja työskennellä yhdessä kestävän kehityksen puolesta.

Käytämme Ekokompassi-sertifikaatin seuranta- ja raportointijärjestelmää seurataksemme keräämäämme dataa, mitataksemme tavoitteidemme saavuttamista ja raportoidaksemme vuosittain etenemisestämme.
Päivitämme tietoa kestävän kehityksen toimenpiteistämme tälle sivulle säännöllisesti ja otamme mielellämme palautettasi vastaan!