Saapuminen

Blockfestin festivaalialue muodostuu luonnonkauniista Tampereen Ratinanniemestä sekä Ratinan stadionista. Tapahtuma-alue on erinomaisten julkisten kulkuyhteyksien varrella ihan Tampereen ydinkeskustassa ja alueelle on helppo saapua mistä päin Suomea tahansa. Blockfest kannustaa festivaaleille saapuvia käyttämään julkisia liikennevälineitä tai polkupyörää. Suosittelemme myös saapumaan hyvissä ajoin ja varaamaan reilusti aikaa saapumiseen, sillä massatapahtumassa turva- ja lipuntarkastuksiin muodostuu jonoja. Muistathan myös kunnioittaa lähialueen asukkaita sekä Tampereen kaupunkia välttämällä roskaamista.

Ostamalla lipun Blockfest-tapahtumaan virallisten lipunvälittäjien (Tiketti, Ticketmaster) tai kolmannen osapuolen kautta, olet velvollinen huolellisesti lukemaan ja noudattamaan kulloinkin voimassaolevat tapahtumaehdot.

 

KULKUVÄLINEET

Tässä vinkkejä eri kulkuneuvoilla saapumiseen:

Bussilla

Tampereen linja-autoasemalta on muutaman sadan metrin kävelymatka tapahtuma-alueelle. Tsekkaa reittiohje Google Mapsissa.

Junalla

VR:n junalla saapuminen on helppoa ja nopeaa lähes mistä päin Suomea tahansa. Kurkkaa VR:n lisävuorot Blockfest viikonlopulle osoitteesta: https://www.vr.fi/  Tampereen rautatieasema sijaitsee n. 700 m päässä festivaalialueelta, ja alueelle kävelee reilussa 5 minuutissa. Tsekkaa reittiohje Google Mapsissa.

Paikallisliikenne

Tampereen seudun joukkoliikenne, Nysse, operoi paikallisbusseja sekä Tampereen ratikkaa. Lipun voi ostaa helposti mobiiliapplikaation avulla. Nyssen sivuilta löydät lisätietoa aikatauluista, reiteistä sekä lippuhinnoista.

Auto

Tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä ei ole festivaalin puolesta erillistä pysäköintialuetta. Tampereen keskustan pysäköintipaikat voit tarkistaa Tampereen kaupungin sivuilta.

Taksi

Taksi Tampereen tavoitat numerosta 0100 4131 tai mobiiliapplikaatiota käyttäen. Lataa applikaatio ja rekisteröidy käyttäjäksi ilmaiseksi ennen festivaaliviikonloppua ja tilaa taksit helposti! Invataksit tavoitat Tampereella numerosta 0100 4531.

Pyörällä

Festivaaleilla on oma pyörä- ja sähköpotkulautaparkki, joka sijaitsee Sorin aukiolla. Muistathan, että pyörän säilytys tapahtuu omalla vastuulla.

Lentokoneella

Tampere-Pirkkalan lentoasema sijaitsee noin viidentoista kilometrin päässä festarialueesta. Pääset sieltä Tampereen keskustaan myös julkisilla. Lisätietoa täältä.

 

PYÖRÄPARKKI

Festivaaleilla on oma pyörä- ja sähköpotkulautaparkki, joka sijaitsee Sorin aukiolla. Muistathan, että pyörän säilytys tapahtuu omalla vastuulla.

 

ESTEETÖN SAAPUMINEN

Kaikki sisäänkäynnit ovat esteettömiä ja asfalttipohjaisia, mutta suosittelemme että avustajaa tarvitsevat asiakkaat saapuisivat Laukontorin sisäänkäynniltä. Avustajia tarvitsevien asiakkaiden ja avustajien rannekkeet jaetaan Laukontorin sisäänkäynnillä sijaitsevalla infopisteellä. Exclusive– tai Flex-lipun ostaneet asiakkaat voivat mennä suoraan EXCLUSIVE & FLEX sisäänkäynnistä festivaalialueelle.

Lisätietoa Blockfestin esteettömyydestä. 

 

IKÄRAJAVALVONTA

Blockfest on täysi-ikäisille suunnattu kaupunkifestivaali, jonka ikäraja on 18. Alaikäiset eivät pääse tapahtumaan edes aikuisen seurassa. 

Henkilöllisyys on todistettava voimassa olevalla kuvallisella henkilökortilla, ajokortilla tai passilla taikka viranomaisen myöntämällä muulla luotettavalla kuvallisella asiakirjalla. 

Mahdollinen väärinkäyttö johtaa rannekkeen poistamiseen sekä pääsyn eväämiseen koko tapahtumaviikonlopun ajaksi. Tälläisessä tapauksessa festivaali ei ole velvollinen korvaamaan asiakkaalle lipun tai paketin hintaa.

 

SISÄÄNKÄYNNIT

Kaikki lipputyypit tulee vaihtaa rannekkeisiin ennen tapahtumaan saapumista. Muistathan ottaa mukaasi festareille myös pääsylipun sekä voimassaolevan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen ikärajavalvontaa varten. 

Festivaalilla on kolme sisäänkäyntiä ja ne on jaettu lipputyyppien mukaan: 

 • RATINA = Kaikki lipputyypit
 • LAUKONTORI = Kaikkien lipputyyppien lisäksi avustajia tarvitsevien asiakkaiden ja avustajien rannekkeet
 • EXCLUSIVE & FLEX = ainoastaan Exclusive- ja Flex-lipputyypit

Kaikki lipputyypit (pdf, mobiili, fyysinen) tulee vaihtaa rannekkeeseen ennen tapahtumaan saapumista.

HOX! Tarvitset tapahtumaan mukaan rannekkeen lisäksi pääsylippusi sekä voimassaolevan henkilöllisyystodistuksen rannekkeenvaihdossa ja porteilla tapahtuvaa ikärajavalvontaa varten.

 

TURVATARKASTUS

Festivaalialueen porteilla tehdään turvatarkastus. Järjestyksenvalvojat tekevät portilla lopullisen päätöksen siitä, onko jokin esine turvallisuusriski festivaalialueella.  

Kielletyt esineet kerätään pois turvatarkastuksen yhteydessä. Blockfesteilla on nollatoleranssi sääntöjen rikkomista vastaan ja järjestyksenvalvojalla on oikeus evätä pääsy tällä perusteella tapahtumaviikonlopun ajaksi. Tälläisessä tapauksessa festivaali ei ole velvollinen korvaamaan asiakkaalle lipun tai paketin hintaa.  

Lisää infoa Blockfestin turvallisuudesta löydät täältä.

 

ALUEELTA POISTUMINEN

Kaikilla Blockfest-lipuilla saa rannekkeen, jonka avulla edestakainen kulku alueelta on mahdollista. Huomioithan, että rikkinäisellä rannekkeella ei pääse festivaalialueelle. Mikäli rannekkeesi rikkoutuu, tulee sinun noutaa uusi ranneke rannekkenvaihtopisteeltä. Uuden rannekkeen noutamiseksi tarvitset rikkoutuneen rannekkeen lisäksi myös pääsylippusi ja henkilöllisyystodistuksen. Uuden rannekkeen saa vain rikkoutunutta ranneketta vastaan. Rikkoutunut ranneke jätetään rannekkeenvaihtopisteelle.

HUOM! Joudut jokaisella sisäänkäynnillä uudestaan turvatarkastukseen, mikä saattaa aiheuttaa ruuhkia sisäänkäynneille. Pidäthän ehjän rannekkeen lisäksi mukanasi lipun sekä henkilöllisyystodistuksen, näitä saatetaan kysyä tullessasi takaisin alueelle. Ethän siis liiku alueen ulkopuolella turhaan. Mikäli teet näin, varaudu pitkiin jonotusaikoihin. Mikäli asiakas on liian päihtynyt tai jättää noudattamatta ohjeistuksia sekä ehtoja, henkilökunnalla on oikeus evätä pääsy festivaalialueelle. Tälläisessä tapauksessa festivaali ei ole velvollinen korvaamaan asiakkaalle lipun tai paketin hintaa. 

 

KIELLETYT ESINEET

 • Järjestelmäkamerat, videokamerat, ääninauhurit ja selfietikut eivät ole sallittuja (median kuvausluvat akkreditoinnin kautta etukäteen).
 • Lemmikit – poikkeuksena merkityt opaskoirat sallitaan.
 • Sateenvarjojen tuominen on kielletty turvallisuus- ja näkyvyyssyistä.
 • Tölkit, purkit, lasipullot (ei koske hajuvesipulloja)
 • Alkoholittomat juomat (ei edes avaamattomana)
 • Alkoholijuomat, huumeet, sähkötupakan nestepullot, ilokaasupatruunat.
 • Kylmäkallet ja muut ylimääräiset säiliöt.
 • Retkituolit.
 • Polkupyörät, potkulaudat, skeittilaudat ja sähkömopot.
 • Radiopuhelimet.
 • Terä- tai ampuma-aseet, veitset, puukot, terävät niittivyöt ja muut vaaraa aiheuttavat esineet tai välineet.
 • Hiuslakkapullot ja muut aerosolit
 • Monitoimityökalut.
 • dronelennokit.
 • Vaaralliset sekä henkilöiden tai omaisuuden vahingoittamiseen soveltuvat esineet tai aineet.
 • Ilotulitteet, räjähdysaineet ja laserosoittimet.

 

SALLITUT ESINEET

 • Voit tuoda alueelle kännykän, pienen automaattikameran tai Go Pron.
 • Pienet omat eväät (karkkia, keksejä, hedelmiä).
 • Tyhjä, enintään 0,5 L läpinäkyvä pullo (ei lasia).
 • Mikäli sinun on välttämätöntä tuoda alueelle lääkkeitä tai sairauteen liittyviä apuvälineitä, pidäthän huolen että tästä on resepti tai lääkärintodistus mukana.
 • Jos tarvitset mukaasi aurinkorasvaa, hankithan tapahtumaa varten 50ml avaamattoman voidemaisen aurinkorasvapurkin.
 • Sateen sattuessa otathan mukaasi esim. sadetakin tai kertakäyttösadetakin. Sateenvarjo on jätettävä narikkaan.
 • Powerbankit (varavirtalähteet) ovat sallittuja.
 • Käsidesi max 100ml.
 • Hajuvesipullot

 

SNACKSIT JA VIRVOKKEET

 • Festivaalialueelle on mahdollista tuoda 0,5 litran tyhjä muovipullo. Alueelta löytyy kaksi eri vesipistettä. Tämän lisäksi myymme vesipulloja alueella sijaitsevissa baareissa sekä ravintolakojuissa. Omien alkoholijuomien tuominen alueelle on ehdottomasti kielletty. 
 • Voit tuoda alueelle myös pientä purtavaa näin halutessasi. Huomioithan kuitenkin, ettei Blockfest ole piknik-tyylinen tapahtuma. Teemme poikkeuksia isompien eväiden suhteen vain, mikäli voit todistaa tarpeen erityisruokavalioon esimerkiksi lääkärintodistuksella. 
 • Porttien aukeamisesta lähtien sinua palvelevat laajat anniskelualueet sekä monipuolinen ravintolamaailma. 

 

KUVAAMINEN

Järjestelmäkamerat, videokamerat, ääninauhurit ja selfietikut eivät ole sallittuja  (median kuvausluvat akkreditoinnin kautta etukäteen). Festivaaleilla otettujen kuvien kaupallinen käyttö on kiellettyä ilman Blockfestin lupaa. 

HUOM! Alueella on tallentava kameravalvonta, jonka lisäksi festivaalialueella video- ja valokuvataan markkinointitarkoituksiin.