Turvallisemman tilan periaatteet

Jokainen meistä voi vaikuttaa! Luethan läpi siis Blockfestin turvallisemman tilan periaatteet. Kaikkien festarikävijöiden tulee noudattaa Blockfestin turvallisemman tilan periaatteita sekä henkisen turvallisuuden peruspilareita. Huomioithan, että festivaalin henkilökunnalla on oikeus poistaa sinut tapahtuma-alueelta, mikäli et noudata näitä periaatteita. Tälläisessä tapauksessa festivaali ei ole velvollinen korvaamaan asiakkaalle lipun tai paketin hintaa.

Ystävällisyys on cool!  Blockfestin festivaalialue on täysin häirintä, syrijntä -ja kiusaamisvapaa alue. Sun ei tarvitse selittää kuka ja minkälainen olet oikeuttaaksesi olemassaolosi. Arvostetaan ja kunnioitetaan toinen toisiamme niin festivaalialueella kuin sen ulkopuolella. Ihan noin muutenkin arjessa sekä elämässä.  Pidetään toisistamme huolta ✌🏼

Me kaikki voimme osaltamme vaikuttaa unohtumattoman festivaaliviikonlopun muotoutumiseen. Let’s do it, eiks je! Mikään ei ole tekosyy huonolle käytökselle. Ei edes päihtynyt olotila.

Sulla, kuten myös muilla festarikävijöillä, on oikeus tulla Blockfestin festivaalialueelle ja luottaa siihen, ettei kukaan kosketa sua ilman lupaa, ahdistele sanallisesti, nonverbaalisti tai fyysisesti. Mikäli koet mitään tämän kaltaista, rohkaisemme sinua pyytämään järjestyksenvalvojia, ensiapuhenkilöitä tai tapahtuma-alueelle jalkautuneita henkisen turvallisuuden tukihenkilöitä puuttumaan asiaan. Tunnistat tukihenkilöt vaaleansinisistä ”Miten menee?” huomioliiveistä. Henkisen turvallisuuden tukihenkilöiden puoleen voi kääntyä myös, kun kaipaat keskustelutukea erilaisten kriisien sattuessa. Lisäksi festivaalin aikana palvelee puhelinpalvelu, johon voi olla yhteydessä, mikäli joutuu epäasiallisen käytöksen kohteeksi. Kaikki yhteydenotot käsitellään luottamuksellisesti.

C’moon! Ehdoton ei! Blockfest ei hyväksy minkäänlaisia väkivallan muotoja. Haasta tunnetaitosi ja koita purkaa vastoinkäymisistä kumpuavat negatiiviset tuntemukset vaikka räppi-battlen muodossa.

Festivaalialueelle on jalkautuneena mielenterveys, päihde ja seksuaaliväkivaltatyöhön erikoistuneita tukihenkilöitä mm. Pirkanmaan mielenterveys ry:n Parempi mieli -hankkeesta, Tampereen kaupungin nuorisopalvelusta, Tampereen kaupungin etsivän työn osastolta sekä Setlementti Tampere Ry:n Välitä! Nuorten hankkeesta. He ovat festivaalikävijöiden tukena koko Blockfest-viikonlopun ajan. Tunnistat tukihenkilöt vaaleansinisistä ”Miten menee?” huomioliiveistä. Lisäksi festivaalin aikana palvelee puhelinpalvelu, johon voi olla yhteydessä, mikäli kokee ahdistavaa tai epäasiallista käytöstä. Kaikki yhteydenotot käsitellään luottamuksellisesti. Yhteystiedot tulevat tähän lähempänä tapahtumaa.

Voit jättää meille myös anonyymisti palautetta epäkohtiin liittyen, jotta Blockfest voi kehittää ymmärrystä ja toimintaa kohti kokonaisvaltaisesti turvallisempaa festivaalia.

https://bit.ly/Avoinpalaute

Virheitä sattuu kaikille. Pyydä anteeksi, jos olet loukannut tahallisesti tai tahattomasti. Siitä tulee kaikille osapuolille lopulta paljon parempi fiilis❤️