Blockfest

Blockfest

Meidän tarina

Kun Blockfest perustettiin vuonna 2008, oli hip hop marginaalisessa asemassa Suomessa: radioasemat eivät soittaneet genren musiikkia eivätkä valtafestivaalit buukanneet hip hop -artisteja. Blockfest halusi muuttaa tämän.

Vuosien saatossa Blockfest on ollut suuressa roolissa suomalaisen hip hop -kulttuurin nousussa. Genre kokonaisuudessaan sekä festivaali ovat kasvaneet ja kehittyneet vuosi vuodelta, käsi kädessä. Nykyisin genre dominoi Suomen listoja ja Blockfest on vakiinnuttanut asemansa Suomen kärkifestivaalien joukossa. Tuorein kävijäennätys oheistapahtumineen on 80 000 ihmistä vuodelta 2023. Blockfest on kuusinkertainen Vuoden festivaali -ehdokas Industry Awards -gaalassa.

Festivaalilla on aiempina vuosina nähty mm. 50 Cent, Lil Uzi Vert, Jack Harlow, Playboi Carti, Akon, Wu-Tang Clan, Snoop Dogg, Ice Cube, Nas, A$AP Rocky, Wiz Khalifa, Post Malone, $uicideboy$, Migos, Lil Wayne, G-Eazy, Juice WRLD, Mobb Deep, Jaden Smith, Ferg, Big Sean, Tyga, T.I, Young Thug, Rick Ross, Ty Dolla $ign, Skepta, Bun B, Clipse, Tory Lanez, Talib Kweli ja Mac Miller. Lisäksi Blockfest on ollut tuomassa ensimmäisille Suomen yksittäiskeikoilleen nimiä Kendrick Lamarista aina The Weekndiin.

Meidän tavoite

Haluamme nostaa hip hopin kuumimmat artistit, raikkaimmat trendit ja uusimmat uutiset genren maailmasta teidän tietoisuuteen. Haluamme näin omalta osaltamme olla suunnannäyttäjiä ja kehittää koko genren monimuotoisuutta. Teemme päätökset musiikki kaiken keskiössä, haluamme tarjota unohtumattomia elämyksiä kaikille yhteisömme jäsenille.

Hip hopin uranuurtajat, kuumimmat tulokkaat ja jo paikkansa vakiinnuttaneet artistit, niin suomalaiset kuin ulkomaiset, ovat vuosien saatossa nousseet Blockfestin lavalle. Vuosi vuodelta artistikattaus yllättää ja inspiroi. Kaikki artistibuukkaukset tehdään laatu edellä, musiikki kaikkein tärkeimpänä, kaikki teitä varten.

Meidän yhteisö

Blockfest on universumi, oma maailmansa, joka juhlii hip hop -kulttuuria. Se on turvallinen ympäristö, johon kaikki ovat tervetulleita. Blockfest yhdistää ihmisiä ikään, sukupuoleen, kulttuuritaustaan, uskontoon tai pinnallisiin seikkoihin katsomatta.

Me emme hyväksy rasismia tai minkäänlaista syrjintääKaikkien kunnioittaminen on meille ensiarvoisen tärkeää. Meillä on nollatoleranssi kaikkea väkivaltaa, ahdistelua ja muuta aggressiivista käytöstä kohtaan.

Kaikki festivaalia koskevat päätökset tehdään turvallisuus ja toimivuus edellä. Haluamme luoda unohtumattomia elämyksiä kaikille festivaalikävijöille ja tämä vaatii asioiden tekemistä rohkeasti eri tavalla kuin ennen.

Blockfest elää ja hengittää jatkuvasti muuttuvaa hip hop -kulttuuria. Sen kehittyminen ei pysähdy koskaan, eikä myöskään Blockfest.