Tulikasteessa Shrty

Shrty

Helsinkiläisartisti haastattelussa juttusarjassa, jossa käydään läpi ensimmäistä kertaa Blockfesteilla esiintyviä nimiä.

Sony Musicille levyttävä Shrty julkaisi viime perjantaina koukuttavan singlen Ei uusii frendei, joka on lohkaisu melodisesta flowstaan tunnetun tekijän tulevalta esikoisalbumilta. YleX Läpimurto 2021 -listauksessakin noteerattu Shrty yhdistelee materiaalissaan taitavasti trapia, rap-musiikkia ja afroswingiä.

Ennen soolouraansa artisti tuli tunnetuksi Cavallini & Shrty -duosta, joka julkaisi kolme levyä vuosina 2018 – 2020. Yhtyeen tunnetuin hitti on heittämällä platinarajan rikkonut biisi 16v. Tämän lisäksi Shrty on vieraillut mm. Cledoksen, Gettomasan ja williamin tuoreimmilla pitkäsoitoilla.

Ilmestyykö tuleva debyyttisoolo jo ennen Blockfestia? Tavoitimme pitkäsoittoaan yhdessä Lameboyn ja MD$:n kanssa työstävän tekijän nopeaan kuulumistenvaihtoon.

Miten menee, Shrty?
Ei täs mitään, oon viettäny pandemian myötä enemmän aikaa nyt perheen kanssa ja tehny paljon musaa.

Sun tulevalta levyltä on saatu jo muutamia näytteitä, viimeisimpänä Ei uusii frendei. Kerro vähän millainen tulevasta pitkäsoitosta on tulossa?
Monipuolinen ja kulttuuririkas projekti. Mun kaverit on ollu biisien tekoprosesseissa vahvasti mukana ja ne on fiilannu kaikkia biisejä tosi paljon.

Julkaistaanko albumi vielä ennen Blockfestia?
Julkastaan fo sho!

Shrty
Kuva: Karim Awad

Elokuussa on vuorossa sun ensimmäinen soolokeikka Blockfesteilla. Mitä odotat siltä hetkeltä, kun nouset lavalle Ratinassa?
Eletään jännää aikaa. Ainoa juttu minkä lupaan keikast on, et siit tulee LEFFAA!

Esiinnyit viimeisimmillä Blockfesteilla Cavallini & Shrty -kokoonpanon muodossa. Mitä tulee päällimmäisenä mieleen Blockeista?
Blockfest on muistaakseni ensimmäinen festari ikinä, millä oon Suomessa käyny. Vierailin Kingfishin setissä vuonna 2018.

Aiotko käydä väijymässä muiden tähän mennessä julkistettujen artistien keikkoja Blockfesteilla 2021?
Of course! Siellä esiintyy Burna Boy, jota oon kuunnellu nyt aktiivisesti viimeiset pari vuotta ja ois leija nähä sen live ekaa kertaa.

Onko heittää mitään tipsejä jengille, mitä Tampereella kannattaisi kokea tai nähdä festariviikonlopun yhteydessä?
Särkänniemi on yks leija mesta ja Siipiweikot.

Facs.

Teksti: Mikko Määttänen
Kuvat: Karim Awad

Back to top