Cledos

Friday

Cledos on yksi suomiräpin uuden aallon kärkinimistä, joka tuli kertaheitolla tunnetuksi omakustanteisesti julkaistulla ”Töis” -kappaleella vuonna 2017. Vuoden 2017 jälkeinen singlejulkaisujen tahti on ollut tasaista, mutta debyyttialbumi Ceissi tuli ulos vasta loppukesästä 2020. Siitä muodostui kokonaisuus, joka rakentui musiikin lisäksi albumijulkaisun yhteydessä julkaistuun visuaaliseen lyhytelokuvaan, jonka käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastasivat Cledoksen lisäksi Kaverikarim. Albumi ylitti platinarajan ja nosti Cledoksen suuren yleisön suosioon.

Cledos oli vuonna 2018 Emma-ehdokkaana Vuoden tulokas -kategoriassa ja heti seuraavana vuonna Vuoden hiphop / R&B -kategoriassa. Vuonna 2020 ehdokkuus tipahti puolestaan Vuoden artisti -kategoriassa.

Artistin tunnetuimpia kappaleita ovat mm. ”Swipe”, ”Tän kaa”, ”City” ft. A36 sekä helmikuussa julkaistu hitti ”Kilsoi” ft. Jambo. Cledosta on kuultu vuosien varrella lukuisten eri artistien kappaleilla, joista tunnetuin on ruotsalalaisräppäri A36 ”Samma Gamla Vanliga” -kappaleesta tehty uudelleenversiointi. Vuonna 2023 Cledos on vieraillut mm. Isac Elliotin tuplaplatinaa streamanneella hitillä ”20min” sekä Mikael Gabrielin, Davin ja Nebin kappaleilla.

Cledos on esiintynyt Blockfesteilla lukuisia kertoja, ja lukeutuu festivaalin yhdeksi toivotuimmista kotimaisista esiintyjistä. Voit tutustua artistin musiikkiin ja someihin alta.

OSTA BLOCKFEST-LIPUT

#blockfest #blockfest2023 #cledos

Social media links

Cledos
Back to top