Skepta

Saturday

DJ:nä musiikin parissa aloittanut Skepta, on noussut yhdeksi maailmanlaajuisesti tunnetuimmista brittiläisistä hip-hop-artisteista. Ansioitunut artisti, DJ, tuottaja ja levy-yhtiön omistaja on ollut keskeisessä roolissa grimen kehityksessä sen maanalaisista juurista kohti valtavirtamenestystä. Skeptan vaikutus alkoi vakiintua 2000-luvulla, ja hän oli keskeisessä asemassa grimen siirtymisessä pop-listoille. 

Skeptan läpimurto tapahtui hänen neljännen albuminsa, ”Konnichiwan,” julkaisun myötä vuonna 2016. Albumi voitti arvostetun Mercury-palkinnon ja saavutti kultalevyn statuksen. Vuonna 2018 hän tuotti ja oli mukana ASAP Rockyn singlellä ”Praise the Lord (Da Shine)”, josta tuli  maailmanlaajuinen hitti. Hänen seuraavat julkaisunsa, kuten ”Ignorance Is Bliss” -albumi vuonna 2019 ja ”Insomnia” vuonna 2020, nostivat Skeptan Iso-Britannian kuunnelluimpien artistien listoille. 

Skeptan soolomenestyksen lisäksi hän on laajentanut vaikutustaan ja yleisöään yhteistyössä eri artistien, kuten Draken, Kid Cudin ja Playboi Cartin kanssa. Vuonna 2023 Skepta aloitti uuden vaiheen, perustaen oman ”Big Smoke” nimisen festivaalin, sekä elektronista musiikkia julkaisevan house-labelin, esitellen hänen monipuolisuuttaan taiteilijana. 

Skeptalla on ollut suuri vaikutus brittiläiseen populaarikulttuuriin, mikä on tuonut hänelle kolme ehdokkuutta Brit Awards -gaalassa, mukaan lukien ehdokkuuden parhaasta brittiläisestä miesartistista. Hänen vaikutuksensa ulottuu musiikin ulkopuolelle, kuten osoittaa hänen valintansa Debrettin vuoden 2017 vaikutusvaltaisimpien henkilöiden listalle Isossa-Britanniassa. 

Elokuussa 2024 Skepta tekee odotetun paluunsa Blockfesteille, jossa hän esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 2017. Tsekkaa artistin somet alta ja nappaa liput linkistä! 

OSTA BLOCKFEST LIPUT 

#blockfest #blockfest2024

Social media links

Skepta
Back to top