Tulikasteessa william

Pari vuotta sitten william liikutteli vielä paketteja Raumalla. Nyt hän on valmiina nousemaan ensimmäistä kertaa Blockfestin lavalle yhtenä tämän hetken isoimmista ilmiöistä kotimaisella musiikkikentällä. Iskimme koodia artistille, jonka tuorein single Flyys julkaistiin tänään.

Sony Musicille ja M-Eazylle levyttävä william iski todelliseen kultasuoneen singlellään Penelope. Biisi nousi kiistatta soitetuimmaksi kappaleeksi Suomessa vuonna 2020 ja rikkoi ennätyksiä menestyksellään. Träkkiä on striimattu pelkästään Spotifyssa jo reippaasti yli 20 miljoonaa kertaa.

Penelope siivitti myös syksyllä ilmestyneen ”Shakespeare”-debyyttialbumin Suomen virallisen albumilistan kärkisijalle ja aina platinastriimeihin asti. Ehkä kaupallisia mittareita vieläkin olennaisempaa on ollut williamin vaikutus suomenkielisen musiikin ilmaisuun. Kuten YleX:n artikkelissa kirjoitettiin viime syksynä, williamin tyyli taivuttaa sanoja on poikkeuksellinen.

Nyt williamin tarinassa on kääntymässä kuitenkin uusi sivu ja sen myötä uusi luku. Tänään ilmestyi ensimmäinen uusi biisi sitten viime syksyn esikoislevyn. Flyys on slangia ja tarkoittaa arabian kielellä rahaa. Flyys toimii samalla ensimmäisenä singlelohkaisuna tulevalta kakkosalbumilta.

Miten elämä on kohdellut, wilenchy?
Elämä on kohdellut tosi hyvin! Oon muuttanut Stadiin ja tutustunut huikeisiin tyyppeihin. Oon myös ollut paljon studiolla ja juhlinut sopivasti.

Flyys-singlen ja ”Shakespeare”-albumin välillä vierähti kuusi kuukautta. Puoli vuotta on täysin mitätön aika elämässä, mutta julkaisurintamalla puolen vuoden hiljaisuus tuntuu monista ikuisuudelta. Miten suhtaudut nykyiseen kulttuuriin, jonka aikana jengi kokee painetta julkaista muutaman kuukauden välein uutta musaa?
Ei ole sen suhteen ollut ongelmia koska biisejä on syntynyt tasaisesti. En usko, että missään tilanteessa lähtisin julkaisemaan vaan sen takia, että on pakko pysyä tiukassa julkaisutahdissa. Jokaisen tulisi julkaista musaa sellaisella syklillä kuin itse kokee oikeaks, kunhan pitää huolen, että se toimii. Laatu korvaa määrän.

Oon kuullut, että sun biisintekoprosessi on harvinaisen nopeaa sorttia. Onko työskentelytapoihin tullut debyyttialbumin jälkeen mitään muutoksia tai uusia mausteita?
No, oon opetellut työskentelemään eri tyyppien kanssa. Oon myös auttanut muita tekemään biisejä. Omat biisit syntyy edelleen suht samalla tavalla: nopeasti ja liikaa miettimättä, niin sanotusti samalla hauskaa pitäen.

Paljonko sulla on arviolta tällä hetkellä julkaisemattomia biisiaihioita yhteensä?
Niitä on aika paljon, kun on tosiaan tullut oltua paljon studiolla. Sanoisin, että joku kolme-neljäkymmentä.

Siitä päästäänkin kätevällä aasinsillalla seuraavaan levyyn. Millainen kakkosalbumista on tulossa ja julkaistaanko se vielä ennen Blockfestia?
En halua liikaa teasata uutta levyä, kuulette kyllä pian. Kakkosalbumin nimi on ”BOY WONDER”.

Kuva: Samuli Vienola

Elokuussa esiinnyt ensimmäistä kertaa omalla keikalla Blockfesteilla. Mitä odotuksia tätä settiä kohtaan ja millainen keikasta on tulossa?
Blockfest on mulle henkilökohtaisesti kesän kohokohta. Sinne on suunnitteilla extraspessu show isolla yllärillä! Lisäks aattelin pitää kaks päivää hauskaa!

Onko tähän mennessä julkistetuissa Blockfestin esiintyjissä ketään nimeä, jonka keikan meinaat itse väijyä aikataulujen sen salliessa?
Ainakin mun frendien keikat! Jos pääsee pitkästä aikaa keikoille, niin varmasti useampi setti tulee fiilisteltyä. Futuren keikkaa venaan myös.

Onko sulla erityisempää suhdetta Tampereeseen kaupunkina?
On mulla siellä aika paljon hyviä frendejä. Tampereelle on jotenkin aina kiva tulla. Hyvällä tsägällä siellä saattaa törmätä muay thain maailmanmestariin Jesse Palantoon.

Preach. MM. EM. PM. 6 x SM. Jäämme venaamaan Blockfest-keikan yllätyksiä.

Teksti: Mikko Määttänen
Kuvat: Samuli Vienola

Back to top